DOMISOLCA Prenatal

logo-01Per a futures mares

El programa ha sigut dissenyat basant-se en la metodologia “Sonatal” de l’acadèmic M.L. Lazarev.

Mikhail Livovich Lazarev – Acadèmic de ciències pedagògiques, Doctor en medicina, professor de ciències i arts (Moscou) i director del laboratori de formació en salut infantil del Centre Estatal Rus de Medicina de Rehabilitació del Ministeri de Sanitat de la Federació Russa.

És el fundador de la idea d’educació artística prenatal a Rússia. Al 1984, el Dr. Lazarey va obrir la primera escola d’educació prenatal a Moscou. És l’autor del mètode “Sonatal” (en llatí, sonus: so; natal: naixement. Música de naixement) l’ús del qual va ser recomanat per el Ministeri de Sanitat i Desenvolupament social de la Federació Russa. A Rússia i en molts altres països estrangers, aquest mètode s’utilitza des del 1983.

“Sonatal” és un mètode dirigit a la dona embarassada que serveix per formar-la en la comunicació amb el seu futur nadó, abans del naixement. El mètode estimula l’activitat motriu, la maduresa primerenca psíquica del fetus, millora l’estat físic i psíquic de la pròpia dona i la prepara per al part i per l’educació d’un nadó sa.

“Sonatal” utilitza tres factors d’influència de la música sobre l’organisme humà: el psicològic (associacions, emocions i imatges), el fisiològic (l’entrenament de l’organisme unit de mare i fetus) i el de Bio-vibratori (activació dels processos bioquímics d’intercanvi de substàncies en l’organisme de la mare i el fetus).

música-y-embarazo1

L’Acadèmic Lazarey proclama les idees de que durant l’embaràs són molt importants per a la dona: escoltar música clàssica i cantar, encara que no es tingui la veu tècnicament preparada.

Un programa de cançons especialment escollides és capaç, segons Lazarey, de fer una acció reguladora a sistemes sensors de l’organisme i a processos cardiorespiratoris. Aquests programes van ser anomenats cardiosensoris. La cançó influeix sobre el semiesfèric dret (la imatge) i l’esquerre (el sentit) del cervell, provocant un estat emocional determinat a la dona, i de tal manera, influeix directament en la funció respiratòria externa del nadó. El contacte amb la música s’ha de fer amb un ritme especial i en una hora determinada del dia.

El mètode de respiració cantada influeix en la salut i desenvolupament del fetus i del nadó després del naixement. Les dones embarassades milloren el seu estat psicoemocional, estan menys nervioses, milloren l’estat de salut en general i milloren i faciliten el part. Les mares educades segons el mètode “Sonatal” entenen millor el seu nadó. Els nadons neixen físicament i emocional més madurs, amb més atenció, amb millors reaccions psicomotrius que altres nens, estan menys nerviosos, més sans, amb la memòria més desenvolupada i dormen millor.

Durant el procés de les classes es formarà una subcultura especial: música de la maternitat i infància (música per al fetus i per al nadó). Es tracta d’una nova filosofia de salut que té en conte el desenvolupament harmònic del nadó començant en l’etapa prenatal.

El programa “Domisolca-Prenatal” combina classes seguint el mètode “Sonatal” i el mètode “Art i Salut”. L’embaràs suposa un estrès físic i psíquic molt fort per a l’organisme de la dona. Ajudar a combatre aquest estrès és la funció de l’art-teràpia: pintura i música, moviments rítmics, audició activa de la música i interpretació de melodies amb instruments simples. Música, moviments i la visió colorística del món que ens envolta ajuden a evitar l’estrès i a fer més sanes a les futures mares amb el suport de programes musicals, de cant, dansa i art.

mamasbailan

El programa Domisolca-Prenatal inclou 5 activitats:

  • cant
  • pintura i música
  • gimnàstica rítmica, dansa
  • interpretació de melodies amb instruments musicals simples
  • audició activa de la música.

Las classes s’imparteixen 2 dies a la setmana en sessions d’1 h i 30 min (3 classes de 30 minuts)

L’horari es pot consultar a través del telèfon: 931 271 040 / 617 526 812 

TLMD_07.24.12_pint

 

 

 

< Tornar